08.02.2011.

Intervju sa Billom & Tomom

Čestitamo na vašem prvom danu ovde. Izgleda da ste danas bili veoma zauzeti intervjuima, da li uživate u Japanu?
Bill: Naravno! Puno se zabavljam! Ali istina je da smo ceo dan imali intervjue, mislio sam da bi bilo lepo da možemo više da izlazimo, ali sama činjenica da smo ovde u Japanu, čini nas veoma srećnima! U svakom slučaju, mislim da ćemo sutra izaći.

Da li je slika o Japan koju ste prethodno imali u vašim glavama uništena nakon što ste videli Japan iz prve ruke?
Bill: Hahaha! (smeh) U redu je! Čuli smo da su u Japanu ulice veoma velike i šarene, da je luda zemlja, ali nismo zaista imali sliku u glavi. Ali sada kada vidimo Japan, ima mnogo zgrada, zaista lepa zemlja! Voleo bih da sutra vidim više od Japana!

Vidim. Navodno naziv benda i tekstovi se sastoje od nekog japanskog jezika.
Bill
: Kada smo bili u studiju u Nemačkoj pomislili smo "Zašto ne postaviti cilj, cilj koji je veoma daleko i veoma nemoguće ostvariti", mislili smo da uključimo grad Tokio = Tokio u naziv benda. I danas smo ovde u Japanu, voleo bih sopstvenim očim da vidim kakvi su kultura i muzika.
Tom: S obzirom na istoriju benda, Tokio je važno mesto za nas. To je razlog zbog čega smo iskreno zahvalni što smo zaista ovde.

Razumem. Iako su Nemačka i Japan veoma daleko, fanovi su u mogućnosti da vas upoznaju preko Myspace-a i Facebook-a.
Tom
: To je istina, iako smo mi tipovi koji koriste samo e-mailove (smeh), kada smo videli zvanične Myspace i Facebook stranice, bili smo svesni velike zajednice fanova tamo. Naravno, broj japanskih fanova raste. Biće lepo ako tokom ovog vremenskog perioda budemo u mogućnosti da dobijemo još japanskih fanova.

Čestitamo na objavljivanju "Darkside Of The Sun " japanskog ograničenog albuma. 16 pesama sa prethodnih albuma popt "Humanoid", "Scream" i "Humanoid City Live", i to je dosta pesama. Da li su članovi odabrali pesme?
Tom
: Da! Mi sm ih odabrali!
Bill: Ovo je poseban album ograničen u Japanu. Izdali smo albume u mnogim zemljama, izdavanje albuma je stiglo poslednje za Japan, pa smo mislili da ovde možemo objaviti naše najbolje delo. Sva singl izdanja do sada su uključena, tako da ćete moći da slušate našu istoriju do sada. Pretpostavljam da je ovo još jedan best of album.

Dva albuma koja čine best of album, "Scream" i "Humanoid". Šta su teme ovih albuma?
Bill
: Prvo, "Scream" je naš debi album, nešto što smo propisno snimili u studiju. Baš kao naslov, predstavlja naše emocije, koliko očajnički želimo glasno da vrištimo "Ovde smo!!!", veoma energičan album. "Humanoid" je, s druge strane, nešto veoma drugačije, više smo eksperimentisali u studiju…
Tom: zaslužni smo kao co-producenti takođe!
Bill: Upravo tako! (smeh) Više smo se oslonili na studijski posao, "Humanoid" je kreativno delo. Kako dobijamo priliku da upoznajemo različite ljude širom sveta, dobijamo više različite inspiracije, tako da se ispostavili da je više futuristički album kao naučno-fantastični film.

Shvatam. Tokio Hotelova melodija je veoma privlačna, a zvuke je veoma dinamičan,izgleda da se razvija i postaje sve dramatičniji i dramatičniji.
Bill
: Četiri člana imaju veoma različite muzičke ukuse, nemamo jednu specifičnu grupu koja nam se dopada, tako da smo inspirisani mnogim bendovima koji su verovatno stvorili Tokio Hotel zvuk. Od kad smo bili mladi, bend je odradio bezbroj nastupa, zbog toga smo u mogućnosti da budemo zvučni jedan sa drugim.

Umetnici koje ste pomenuli da su vas inspirisali su Aerosmith i Guns N’ Roses.
Bill
: Aerosmith je rock legenda koju stvarno volim. Nema mnogo benova koji su toliko veliki danas, yar ne?
Tom: Da. Ženske solo umetnice, hip hop grupe, reperi itd. koji istovremeno izdaju albume, međutim, to se ne dešava sa rock benovima. Imati singl hit koji onda nestane iz industrije, postoje mnogi takvi bendovi. Eto zašto poštujemo bendove kao što su Aerosmith i GUNS N’ ROSES.

Razumem. Ostavljajući po strani Tokio Hotelov zvuk, vizuelni imidž i kreativnost, da li imate rock bendove koje možete dovesti u vezu?
Bill
: Mislim da je Black Eyed Peas odličan, koncept albuma, uživo nastupi i video klipovi su zaista dobri. Producent i tekstopisac, will.i.am je veoma cool! I 30 Seconds to Mars takođe! Njihov najnoviji video "Hurricane" je odličan! Oni su veoma kreativan bend koji takođe obraća pažnju na male detalje!
Tom: Ali broj 1 bend je još uvek Tokio Hotel! (smeh)

Da, (smeh) 30 Seconds to Mars koji je upravo pomenut izgleda da ima odjek u Tokio Hotelu, u smislu pozadine i stava.
Bill
: Da! 30 Seconds to Mars je genijalan kada je u pitanju kvalitet! Jared kao pevač je sjajan! Obe grupe su perfekcionisti. Sreli smo ih nekoliko puta tokom ceremonija dodele. (smeh)
Tom: Jared je veoma fin momak.

Tokio Hotel, koji je primio mnogo muzičkih nagrada i sada uživa u uspehu, molm vas da nam kažete vaše sledeće ciljeve.
Bill
: Naš cilj bila bi SVETSKA TURNEJA! Stvaran osećaj dominacije na svetskom tržištu, pa sam razmišljao o svetskoj turneji.
Tom: Primili smo oko 90 nagrada, to je sve zbog naših fanova koji čine sve da glasaju za nas, međutim, još uvek nismo stekli Grammy nagradu. (smeh)
Bill: Da.Izgleda da su fanovi postavljali komentare na internetu tokom perioda Grammy nagrada.
Tom: Ali mi još uvek nismo izdali album u to vreme.
Bill: Da, šteta što smo propustili Grammy nagrade! Sledeći put ćemo ciljati Grammy nagradu! (smeh)

Komentariši